امروزه کابینت ها در انواع و مدل های متنوعی ساخته می شوند. بعضی طراحی ساده و مدرن و بعضی دیگر نقش و نگارهای مجلل و کلاسیک دارند. این که کدام یک از آن ها مناسب آشپزخانه شماست بستگی به سبک دکوراسیون داخلی منزل شما دارد. چنان چه سبک دکوراسیون داخلی خانه و آشپزخانه شما کلاسیک باشد می توانید انواع کابینت چوب و کابینت ممبران را انتخاب کنید. هر کدام از این کابینت ها ویژگی ها، مزایا و معایب خود را دارد که می بایست با آن ها آشنا شوید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید. در ادامه به بررسی مقایسه ای کابینت چوب با ممبران خواهیم پرداخت.
کابینت آشپزخانه چوبی
اگر می خواهید آشپزخانه ای کلاسیک و به سبک اروپایی داشته باشید، کابینت های تمام چوب قطعا بهترین گزینه خواهند بود. کابینت چوبی یکی از زیباترین و لوکس ترین انواع کابینت آشپزخانه است که می تواند جذابیت خاصی به خانه شما ببخشد. برای افرادی که به دکوراسیون کلاسیک علاقه مندند کابینت کلاسیک چوبی همیشه یکی از گزینه های جذاب به شمار می رود. اگر می خواهید آشپزخانه خود را به سبک خانه های اشرافی و اروپایی دیزاین کنید، این جنس کابینت آشپزخانه با وجود تاج های زیبا و سر ستون های کنده کاری شده مناسب ترین گزینه است؛ البته اگر با هزینه زیاد آن مشکلی نداشته باشید، چرا که چوب از گران ترین متریال ها محسوب می شود. این نوع کابینت به دلیل طبیعی بودن بافت آن همواره مورد توجه و پرطرفدار بوده و هیچ گاه تکراری و قدیمی نمی شود. همچنین رنگ و طرح طبیعی همراه با گره و رگه های چوب می تواند فضایی گرم و دلنشین در آشپزخانه ایجاد کند. برای ساخت کابینت های تمام چوب از چوب های طبیعی نظیر گردو، راش، افرا، صنوبر، بلوط و کاج استفاده می شود که هر کدام طرح و رنگ ویژه ای دارند. گاها پس از اتمام فرآیند ساخت کابینت چوبی، رنگ پلی استر به منظور زیبایی و دوام بیشتر سطوح به کار برده می شود.
مزایای کابینت چوبی
- اولین مزیت کابینت چوبی زیبایی و چشم نوازی آن است و با هر سلیقه ای سازگار می باشد.
- برای دکوراسیون های کلاسیک و روستیک مناسب است.
- کابینت چوب طبیعی در مقایسه با سایر انواع کابینت ها از استحکام و ماندگاری بیشتری برخوردار است.
- به دلیل وجود بافت ارتجاعی که در جنس چوب وجود دارد، این کابینت ها نسبت به سایر کابینت هایی که از مواد غیر طبیعی ساخته شده اند فرسایش کم تری خواهند داشت.
- کابینت چوب از مقاومت خوبی در برابر ضربه برخوردار می باشد.
- همیشه روی مد است و قدیمی نمی شود.
- طرح و رنگ طبیعی، جذاب و خاص دارد.
- باعث ایجاد حس زنده بودن و فضایی گرم و صمیمی می شود.
- استحکام و تراکم چوب باعث ماندگاری بالای آن می شود.
- قابلیت ساخت سفارشی، تراش کاری و حک کردن طرح و نقش دل خواه را دارد.
- امکان تلفیق با متریال های دیگر مثل سنگ و استیل که در ساخت دکوراسیون خانه به کار رفته است را دارد.
- قابلیت رنگ آمیزی چوب، امکان نوسازی آن در سال های متمادی را فراهم می کند.
معایب کابینت چوبی
- از معایب این کابینت ها می توان به مقاومت پایین آن ها در مقابل آب و رطوبت اشاره کرد. چوب در اثر قرار گرفتن در معرض رطوبت تغییر شکل داده و اصطلاحا باد می کند. البته این عیب را تقریبا می توان برای همه کابینت ها در نظر گرفت؛ به عبارتی به غیر از کابینت با روکش PVC بقیه کابینت ها در مقابل نفوذ آب آسیب پذیر هستند.
- زمان بر بودن آماده سازی و نصب از دیگر معایب کابینت های چوبی است. چون در ساخت این دسته از کابینت ها جزئیات بسیاری به کار می رود، زمان زیادی صرف ساخت این آن ها می شود.
- طراحی و ساخت این کابینت ها حساس است و نیازمند دقت و تخصص بیشتری از سوی سازنده است.
- کابینت های چوبی مقاومت پایینی در برابر موریانه و نفود حشرات دارند.
- کابیت تمام چوب، کابینتی لوکس و گران قیمت محسوب می شود.
- تغییرات شدید دما می تواند بر کابینت چوب اثر بگذارد و موجب تاب برداشتن و تغییر شکل آن شود.
- این کابینت ها در برابر ضربه به راحتی خراشیده می شوند و همچنین لکه می گیرند، از این رو به مراقبت بیشتری احتیاج دارند.
- وزن زیاد و دشوار بودن نصب کابینت از دیگر معایب آن هاست.
- برای تمیزکاری آن باید از روش های خاصی استفاده کرد تا به چوب آسیب نرسد.
کابینت آشپزخانه ممبران
برای ساخت کابینت های ممبران از چوب طبیعی و یا ام دی اف و یا نئوپان استفاده می شود و سپس روکش ممبران که از جنس پی وی سی می باشد بر روی آن اعمال می گردد. در اغلب موارد از ورق ام دی اف به عنوان مغزی این کابینت استفاده می شود. روال کار به این صورت است که بر روی ام دی اف خام یا ام دی افی که با دستگاه سی ان سی ابزار زده شده است ابتدا چسب زده می شود و سپس به کمک تکنولوژی مخصوص روکش ممبران برای روی آن وکیوم می شود. معمولا به دلیل قیمت بالا، فقط آن سمت ام دی اف که به سمت بیرون است روکش ممبران می شود و طرف دیگر با پی وی سی سفید پوشش داده می شود. کابینت ممبران بیشتر در سبک کلاسیک رواج داشته و طرفدار پیدا کرده است. به همین علت معمولا کابینت ممبران را با کابینت کلاسیک یکی میدانند، اما در واقع کابینت ممبران می تواند هم به صورت کلاسیک و هم به صورت مدرن کار شود. اگر بر روی یک ام دی اف طرح های کلاسیک کار شود و بعد روکش ممبران شود طبیعتا به آن کابینت ممبران کلاسیک می گویند و اگر به صورت ساده روکش شود می توان آن را کابینت ممبران مدرن نامید.
مزایای کابینت ممبران
- کابینت های ممبران بسیار لوکس و شیک هستند و می توانند فضای منزل شما را زینت بخشند.
- به دلیل تنوع زیاد در طرح و رنگ سلیقه های زیادی را پوشش می دهند.
- این نوع کابینت ها در برابر ضربه بسیار مقاوم هستند و به راحتی آسیب نمی بینند.
- در مقابل رطوبت دوام بسیار بالایی دارند که این خاصیت به دلیل استفاده از روکش های PVC در تهیه آن ها است.
- با این که ظاهری شبیه به چوب طبیعی دارند اما نسبت به کابینت های تمام چوبی دارای هزینه مناسب تر و به صرفه تری می باشند.
- کابینت ممبران به راحتی تمیز می شود و نگهداری از آن آسان است.
- می توانید آن را با سایر وسایل منزل نظیر مبلمان، سرویس خواب و کمد دیواری ها ست کنید، زیرا از متریال ممبران در ساخت سایر وسایل منزل نیز استفاده می شود.
معایب کابینت ممبران
- کابینت ممبران به نور و حرارت حساسیت داشته و به مرور زمان و در برابر نور آفتاب امکان تغییر رنگ در آن وجود دارد.
- زمانی که قصد تعمیر کابینت خود را دارید پیدا کردن رنگ روکش استفاده شده به این آسانی نخواهد بود.
- اگر در کابینت های ممبران از چسب نامرغوب استفاده شود امکان دارد که در برابر نور آفتاب و گرما این چسب ها شل شده و باعث باد کردن روکش یا جدا شدن آن از ام دی اف شود.
- نسبت به اجسام تیز حساسیت دارد و در اثر برخورد یا کشیده شدن این اجسام امکان پاره شدن روکش وجود دارد.
- اگر کابینت انتخاب شده دارای حکاکی های ظریف باشد ممکن است وکیوم صورت گرفته به طور کامل انجام نشود. به همین دلیل پیشنهاد ما آن است که از انتخاب کابینت ممبران با طرح های بسیار ظریف خودداری کنید.
- اگر روکش پی وی سی به درستی بر روی کابینت وکیوم نگردد می تواند باعث ایجاد حباب های ریز شده و ظاهری ناخوشایند ایجاد کند.
- این نوع کابینت ها به دلیل استفاده از متریال هایی نظیر پلاستیک تجدید ناپذیر هستند و ممکن است در آینده به محیط زیست آسیب وارد کنند.
تفاوت های کابینت چوبی با ممبران
بدون شک، انتخاب کابینت آشپزخانه یکی از مهم ترین چالش هایی است که در انتخاب دکوراسیون داخلی خانه با آن مواجه می شوید. در سبک کابینت کلاسیک، دو مدل کابینت یعنی چوبی و ممبران بسیار مورد استقبال طرفداران قرار دارند و هر کدام با ویژگی های خاص و خصوصیات منحصر به فردی که دارند کار انتخاب را برای مشتری دشوار می سازند. ما در این محتوا سعی کردیم به طور خلاصه راجع به مزایا و معایب این دو کابینت اطلاعاتی در اختیارتان قرار دهیم تا شما با دید بازتری بتوانید دست به انتخاب بزنید. در پایان نیز به طور مقایسه ای به بررسی ویژگی های آن ها می پردازیم تا بتوانید در انتخاب کابینت آشپزخانه خود بهتر تصمیم بگیرید:
- یکی از تفاوت های کابینت چوبی با ممبران در جنس آن هاست. کابینت چوب از جنس چوب طبیعی خشک شده مثل بلوط یا راش تولید می شود و بعد رنگ دل خواه مشتری روی آن زده می شود. ولی کابینت ممبران از جنس ام دی اف است که توسط دستگاه سی ان سی طرح مورد نظر روی آن زده شده و سپس روکش پی وی سی روی آن کشیده می شود.
- تفاوت بعدی در قیمت آن هاست. قیمت کابینت چوب به دلیل گران بودن خود چوب و سخت تر بودن مراحل تولید آن گران تر از کابینت های ممبران می باشد. اما کابینت ممبران به نسبت کابینت های کلاسیک ساخته شده با چوب دارای قیمت پایین تری بوده در حالی که همان قابلیت طرح پذیری را دارد.
- از دیگر تفاوت های کابینت ممبران با کابینت چوبی این است که ممبران نگهداری آسان تری دارد. هرچند وقت یک بار کابینت های چوبی باید رنگ یا روغن شوند تا تازگی خود را نمایان سازند، اما کابینت ممبران این گونه نبوده و با یک پاک کردن ساده تازگی خود را دارد. در ضمن به خاطر روکش پی وی سی لکه ها به راحتی از روی آن پاک می شوند.
- کابینت های ممبران در مقابل رطوبت بالا و تمیز کردن منظم به خوبی مقاومند در حالی که کابینت های چوبی در همان شرایط ممکن است تاب بردارند و پوسته شوند.
- طرح و رنگ کابینت ممبران در مقایسه با چوب طیف گسترده تری دارد.
مطالب مرتبط: