یکی از ویژگی های مهمی که باید در هنگام انتخاب کابینت برای آشپزخانه خود به آن توجه ویژه ای داشته باشید، مدل دستگیره کابینت است. دستگیره کابینت از عناصری است که در عین کوچک بودن در جلوه و سبک دکوراسیون آشپزخانه به میزان قابل توجهی تاثیرگذار است. یکی از انواع دستگیره در کابینت که امروزه اغلب انتخاب ها را به سمت خود منعطف کرده است، دستگیره مخفی است. امروزه کابینت های دستگیره پنهان طرفداران زیادی پیدا کرده اند، چرا که این مدل کابینت با طرح ساده و یک دست خود جلوه ای خاص و منحصر به آشپزخانه می بخشد. اما از آن جایی که این نوع از جدیدترین انواع دستگیره است، ممکن است خیلی از افراد اطلاعات کافی از آن نداشته باشند. ما در این مقاله قصد دارم تا به بررسی کامل کابینت های بدون دستگیره بپردازیم.
دستگیره مخفی کابینت چیست؟
کابینت دستگیره مخفی یا بدون دستگیره یکی از جدیدترین و مدرن ترین مدل های کابینت است که دارای ظاهری بسیار ساده، شیک، تمیز و بدون یراق آلات تزئینی می باشد. نبودن دستگیره روی درب های کابینت باعث می شود که نمای بسیار ساده و مینیمال به خود بگیرند. اگر از دستگیره های مخفی در کابینت هایتان استفاده کنید، آن ها را مشاهده نمی کنید. همان طور که از نامش نیز پیداست، این گونه دستگیره پنهان است و در داخل کابینت نصب می شود. حال این سوال پیش می آید که ب چطور باید درب چنین کابینت هایی را باز و بسته کنیم؟ نگران نباشید! در این کابینت ها از ابزارهای توکار مانند جک ها و آهنرباها استفاده می شود. برای باز کردن درب کابینت تنها کافی است آن را به آرامی به داخل فشار دهید. بستن آن نیز به همین شکل است و با یک فشار کوچک درب کابینت بسته می شود. ابزاری که در دستگیره های مخفی به کار گرفته شده و کار باز و بستن درب ها را برعهده گرفته است، دستگیره های مکانیکی یا آهنربایی است که از طریق آهنربا یا فنر درب را باز و بسته می کند.
انواع دستگیره پنهان کابینت
کابینت های بدون دستگیره در دو حالت طراحی می شوند. دسته اول با فشار دادن با دست باز می شوند، ولی دسته دوم دارای کانال هایی در بالای درب ها بوده و فضای خالی را دارا می باشند که با قرار گرفتن انگشتان در این فضا می توان درب کابینت را باز کرد. در ادامه انواع دستگیره های پنهان کابینت که در بازار موجود هستند را معرفی می کنیم.
- دستگیره مخفی مگنتی: کابینت های مگنت دار یا فشاری به وسیله آهنربا باز و بسته می شوند. آهنربا و فنر تعبیه شده در درب این کابینت، با فشار کم دست رها شده و باز می شود. کار با این نوع کابینت بسیار آسان است. از این نوع دستگیره اغلب برای کابینت های بالایی آشپزخانه استفاده می گردد.
- دستگیره پنهان یکپارچه: این دستگیره دارای یک شیب درونی روی درب کابینت است. شیبی که در قسمت درونی درب اعمال شده است در واقع جایی برای قرار دادن انگشتان جهت باز و بسته کردن درب کابینت است. این شیب به هیچ عنوان قابل مشاهده نیست و در داخل لبه خارجی درب کابینت واقع شده است.
- دستگیره پروفیل بیرونی: دستگیره های بیرونی به نوعی دستگیره گفته می شود که در بخش بالای درب های کابینت به صورت یک برآمدگی کوچک دستگیره مانند به اندازه چند سانتی متر قرار می گیرد. در بیشتر مواقع دستگیره مخفی بیرونی کابینت ها فلزی است و از آن جایی که اندازه کوچکی دارد چندان روی ظاهر ساده کابینت ها تأثیر نمی گذارد. از دستگیره های مخفی بیرونی بیشتر برای کشوهای زیر کانتر یا درب های کشویی استفاده می شود.
- دستگیره پروفیل مخفی: در این مدل با استفاده از پروفیل طرح هایی به شکل L یا U انگلیسی ساخته می شود که به صورت افقی یا عمودی روی کابینت نصب می گردد و با ایجاد یک فضای خالی بین درب ها یا کشوها، امکان باز و بسته شدن آن ها را فراهم می نماید. پروفیل این دستگیره از فلز است و به صورت مخفی در پشت درب کابینت نصب می گردد.
مزایای کابینت بدون دستگیره
- یکی از مزایای چنین کابینت هایی سادگی و مینیمال بودن ظاهر آن است. این مدل کابینت نمایی یک دست و یک پارچه را به وجود می آورد که باعث مرتب و تمیز به نظر رسیدن آشپزخانه می شود.
- حتما برای شما هم اتفاق افتاده است که زمانی که در حال رفت و آمد در آشپزخانه هستید، لباس هایتان به دستگیره کابینت ها گیر کند. با وجود کابینت های بدون دستگیره مشکل برخورد دستگیره با لباس یا بدن شما و آسیب دیدن آن ها کاملا برطرف می شود.
- راحتی و سهولت در روند باز و بسته کردن کابینت، یکی دیگر از دلایلی است که افراد زیادی را به سمت این مدل از کابینت ها سوق داده است.
- این کابینت ها برای خانواده هایی که کودک نوپا و کنجکاو دارند انتخاب مناسبی است. بسیاری از خانواده ها فرزندان کوچک و خردسال دارند که مدام به دستگیره های کابینت ها دست می زنند و آن ها را می کشند و یا به عنوان جای پا از آن ها استفاده می کنند تا از کابینت ها بالا بروند. کابینت دستگیره مخفی می تواند این مشکل را حل کند تا دیگر نگرانی در مورد فرزندانتان نداشته باشید.
- این کابینت ها هیچ گاه از مد نمی افتند، چرا که طراحی های ساده همیشه یکی از مواردی بوده است که در تمامی دوران ها افراد آن را پسندیده و مورد استفاده قرار می دهند.
- این مدل کابینت ها بهترین انتخاب برای آشپزخانه هایی با فضای کوچک است. نبود دستگیره با این که تاثیر زیادی در فضا ندارد اما نمایی یک دست و بزرگ به آشپزخانه می دهد.
معایب کابینت بدون دستگیره
- زمانی که دستگیره وجود نداشته باشد باید از انگشت هایمان برای باز و بسته کردن درب ها و کشوها استفاده کنیم و سطح کابینت را لمس کنیم. این کار باعث می شود تا پس از مدتی تعداد زیادی جای اثر انگشت روی کابینت بماند که اگر کابینت ها از نوع هایگلاس و براق باشند این لکه ها بیشتر به چشم می آیند.
- گاهی اوقات پیش آمده است که عملکرد فنرهای کابینت دچار مشکل می شود به صورتی که درب ها یا باز نمی شوند و یا خوب چفت نمی شوند. این مشکل به استفاده از فنرهای نامرغوب و جنس های بی کیفیت بر می گردد که با قیمت های ارزان به بازار عرضه می شوند.
- از دیگر معایب این کابینت ها می توان به اشکال در نحوه تمیزکاری آن ها اشاره کرد. از آن جا که این کابینت ها به وسیله شکاف و شیار تعبیه شده در درب کابینت باز و بسته می شوند، این فضا می تواند محل مناسبی برای جذب گرد و غبار یا ذرات چربی معلق در آشپزخانه باشد. بنابراین باید دقت بیشتری در تمیزی شکاف های درب کابینت داشته باشید.
- این نوع دستگیره ها هزینه زیادی نسبت به دستگیره های معمولی دارند چرا که از جک ها و فنرهای به خصوصی ساخته می شوند و هر یک از این ابزارها هزینه زیادی را به خود اختصاص می دهند.
دستگیره مخفی برای چه آشپزخانه هایی مناسب است؟
همان طور که در بالا نیز گفتیم، در حال حاضر دستگیره مخفی کابینت از جدیدترین و مدرن ترین مدل ها است. بنابراین، این مدل دستگیره مناسب آشپزخانه های مدرن بوده که اصل سادگی را در دکوراسیون خود حفظ کرده اند و برای آشپزخانه های کلاسیک کاربرد ندارد. آن ها همچنین برای آشپزخانه های کوچک بسیار کاربردی بوده و با ایجاد یک پارچگی در محیط، فضای را بزرگ تر جلوه می دهند.
قیمت دستگیره کابینت مخفی
در صورتی که فکر می کنید عدم وجود دستگیره در کابینت ها باعث کاهش قیمت این محصول می شود، باید به شما بگوییم که در اشتباه هستید. دستگیره مخفی کابینت اغلب گران است، زیرا مگنت و سایر یراق آلات به کار رفته در آن ها هزینه بالایی دارد. همچنین به دلیل فرآیند ساخت کابینت با دستگیره پنهان و هزینه سخت افزارهای تخصصی مورد احتیاج مانند انگشت کشیدن یا مکانیزم های برقی، برای خرید این کابینت باید کمی بیشتر از یک کابینت استاندارد هزینه کنید. به عبارتی، کابینت ها با دستگیره پنهان معمولا در حدود ۲۰ تا ۵۰ درصد بیشتر از کابینت با دستگیره معمولی هزینه بردار هستند.
نکات مهم در خرید و نگهداری کابینت بدون دستگیره
- در اولین گام باید گفت کابینت بدون دستگیره کابینت ارزان قیمتی نیست و به دلیل تجهیزات و ابزارآلاتی که در ساخت و نصب آن به کار می رود، این کابینت ها گران هستند. البته نه در حدی که بودجه زیادی را به خود اختصاص دهند، اما نمی توان گفت چون دستگیره ندارند بنابراین ارزان تر یا اقتصادی تر هستند.
- مگنت به کار رفته در کابینت فشاری از اهمیت بسیاری برخوردار است و چنان چه از نوع باکیفیت نباشد برای شما ایجاد اشکال خواهد کرد.
- در انتخاب کابینت بدون دستگیره باید به رنگ و متریال انتخابی کابینت توجه کنید. به دلیل این که در این مدل از کابینت سطح تماس دست با کابینت بیشتر است، چنان چه متریال یا رنگ کابینت شما از نوعی باشد که رد یا جای انگشت را نمایان سازد، کابینت بدون دستگیره انتخاب مناسبی نیست. به عنوان مثال، ماهیت براق کابینت هایگلاس خصوصا در رنگ های تیره به گونه ای است که اثر رد و لکه انگشت را به وضوح نشان می دهد و اگر از دستگیره مخفی در کابینت هایگلاس استفاده کنید باید وقت کافی برای تمیز کردن روزانه کابینت ها در نظر بگیرید.
- اگر از نوع کابینت دستگیره مخفی استفاده می کنید حتما شکاف و درز کابینت ها را به طور منظم و با دقت تمیزکاری کنید تا ذرات چربی در آن جا انباشته نشوند.
مطالب مرتبط: