بنیادی ترین مرحله در اجرای کابینت، توجه به سبک آن است. سایر موارد شامل رنگ و طرح کابینت بر اساس سبک آن انتخاب می شوند. به طور کلی، سه سبک مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک برای کابینت آشپزخانه در نظر گرفته می شود. در این مطلب قصد داریم به بررسی سبک کلاسیک کابینت آشپزخانه بپردازیم.
طراحی کابینت آشپزخانه کلاسیک
در یک تعریف ساده می توان گفت، کابینت کلاسیک کابینتی از جنس چوب است با درب های برجسته و حکاکی شده. کابینت کلاسیک مناسب ترین نوع کابینت برای افرادی است که آشپزخانه ای مجلل و سلطنتی می پسندند. این کابینت ها دارای طرح های پیچیده و نقش و نگارهای فراوان بر روی درب ها هستند و با طراحی سنگین و زیبایی دارند که فضای آشپزخانه را تبدیل به مکانی با شکوه و زیبا نموده است. در این سبک طراحی از اجزایی مثل تاج، ستون ها و سرستون های منبت کاری شده و ابزار خورده استفاده می شود که در کابینت های مدرن به چشم نمی خورد. یکی دیگر از مواردی که در کابینت کلاسیک آشپزخانه به چشم میخورد، وجود بوفه هایی با درب شیشه ای در این سبک می باشد. در این بوفه ها که حالت ویترینی دارند، ظروف و وسایل دکوری کلاسیک قرار گرفته و نمایش داده می شوند. قرینگی اجزا نیز از اصلی ترین مشخصه های این سبک است و کمتر قسمتی را در طراحی کلاسیک خواهید دید که فاقد قرینگی باشد. همچنین، یراق آلات به کار رفته در این سبک کابینت معمولا برنزی یا مسی بوده که منقوش و طرح دار است. به طور کلی، کابینت کلاسیک نمایی سلطنتی دارد و مناسب منازلی با دکوراسیون سنتی می باشد.
جنس کابینت کلاسیک
کابینت های کلاسیک معمولا از سه متریال اصلی چوب، روکش چوب و ممبران ساخته می شوند که در ادامه با ویژگی های هر یک آشنا خواهیم شد.
- کابینت کلاسیک چوبی: بیشترین متریالی که در ساخت کابینت کلاسیک مورد استفاده قرار می گیرد، چوب طبیعی است. به دلیل خاصیت شکل گیری چوب، می توان انواع کنده کاری ها و طرح های منبت را روی آن ایجاد کرد. بهره مندی از چوب در فضای آشپزخانه، در عین این که طراوت و شادابی طبیعت را وارد فضای خانه می کند، نقطه تمایز یک دکوراسیون حرفه ای و یک فضای متمایز است. کابینت های کلاسیک معمولا از جنس چوب های درخت گردو، راش و بلوط هستند. برش آسان، قابلیت حکاکی و ایجاد طرح های متنوع و پرکار از خصوصیات مهم چوب طبیعی است که وقتی در اختیار استاد هنرمند قرار می گیرد، نقش ها و طرح های متمایز آفریده می شود. چوب یکی از قدیمی ترین متریال های مناسب برای ساخت کابینت است و برای کابینت های کلاسیک بهترین گزینه می باشد.
- کابینت کلاسیک روکش چوب: کابینت کلاسیک روکش چوب مشابه ترین کابینت به کابینت کلاسیک چوبی است. این نوع کابینت با اسم کابینت طرح چوب نیز شناخته می شود. در قسمت بدنه این سبک کابینت از ام دی اف سفید رنگ درجه یک استفاده می شود. همچنین جنس درب این کابینت از جنس ام دی اف خام است. در دو طرف این ام دی اف خام یک لایه یک میلیمتری روکش چوب طبیعی پرس می شود. بعد از پرس شدن این لایه روکش طبیعی چوب، درب ها به سایز مورد نظر در می آیند. در مرحله بعدی و به کمک دستگاه سی ان سی، ابزار و نقش مورد نظر روی درب ها اجرا می شود.
- کابینت کلاسیک ممبران: کابینت کلاسیک ممبران عضو دیگری از خانواده کابینت آشپزخانه کلاسیک است که با نام کابینت وکیوم یا کابینت پی وی سی نیز شناخته می شود. ممبران از ام دی اف خام تشکیل شده که توسط دستگاه های پیشرفته ای به نام سی ان سی، به طرح ها و مدل های دلخواه در می آید. ام دی اف خام پس از تراش خوردن توسط این دستگاه، با لایه از پی وی سی به طور کامل و یک پارچه پوشش داده می شود. از آن جا که روکش پی وی سی ضد آب و ضد رطوبت است، کابینت ممبران در برابر نفوذ آب مقاوم است و ماندگاری بالایی دارد. بدیهی است که اصالت و زیبایی چوب طبیعی، با هیچ متریال دیگری قابل قیاس نیست، اما با توجه به هزینه بر بودن کابینت کلاسیک تمام چوب، کابینت ممبران میتواند گزینه مناسب و ارزان قیمتی نسبت به چوب طبیعی باشد و در عین حال می تواند شکوه و جلوه یک کابینت کلاسیک اشرافی را با هزینه بسیار مناسب تری به منزل شما هدیه آورد.
کابینت کلاسیک رومی
همان طور که از نام کابینت کلاسیک رومی مشخص است، معماری به کار رفته در این کابینت، به سبک رومی است و در ساخت آن از طراحی ستون های رومی استفاده شده است. مدل کابینت رومی را تداعی کننده تمدن ایتالیای قدیم دانسته اند. مورد قابل توجه در این کابینت، دستگیره های آن است. رنگ این دستگیره ها نقرهای یا طلایی بوده و به شکل سلطنتی و کمی برجسته ساخته می شود. مهم ترین عامل در ساخت کابینت رومی، ابزارهای حکاکی شده در سرستون های آن است که تداعی کننده قصرهای رومی می باشد. رنگ مورد استفاده برای ساخت کابینت رومی باید سرد باشد که از بین رنگ های سرد، رنگ سفید مناسب ترین گزینه می باشد. این رنگ شکوه و پاکیزگی را به آشپزخانه می بخشد.
کابینت کلاسیک، کابینتی برای آشپزخانه های بزرگ
از نکات مهمی که در انتخاب کابینت آشپزخانه نقش به سزایی دارد، ابعاد آشپزخانه است. توجه به ابعاد تا حد زیادی می تواند مدل دلخواه و حتی رنگ کابینت را تحت تاثیر قرار دهد. سبک کلاسیک، سبکی است نسبتا شلوغ و پر از جزئیات و ریزه کاری. این بدین معناست که کابینت هایی که به سبک کلاسیک ساخته می شوند، بسیار پر جزئیات می باشند. استفاده از طراح های شلوغ، به کاربردن سرستون های منبت کاری شده، درب های حکاکی شده، دستگیره های پر نقش و نگار، قفسه های بزرگ، ویترین ها و بوفه های متنوع و همچنین تاج پاخور و زیر چراغ های حکاکی شده از جمله ویژگی های این سبک از کابینت است. از طرفی، طرح های شلوغ با خطای دیدی که ایجاد می کنند سبب کوچک دیده شدن فضا و دلگیری فضای کوچک می شوند. لذا، برای بهره بردن از زیبایی این سبک از کابینت، نیازمند آشپزخانه ای نسبتا بزرگ هستیم تا قرینه سازی به درستی انجام شود و ستون ها و سرستون ها بتوانند با اندازه ای که لازم است در کنار کابینت ها قرار گیرند؛ چرا که بخش قابل توجهی از زیبایی کابینت آشپزخانه کلاسیک به قرارگیری ستون و سرستون ها وابسته است. برای ابعاد کوچک معمولا کابینت هایی از جنس هایگلاس مناسب تر هستند، زیرا نور را بازتاب می دهند و سبب دل باز دیده شدن فضای آشپزخانه می شوند. نکته مهم دیگری که برای آشپزخانه هایی با ابعاد کوچک می توان بیان کرد این است که کابینت های مدرن مناسب تر از کابینت های کلاسیک برای این فضاها هستند. کابینت های مدرن فضای کمتری را اشغال می کنند اما کابینت های کلاسیک به دلیل داشتن جزئیات زیاد ممکن است فضای بیشتری را بگیرند.
رنگ بندی کابینت کلاسیک
کابینت های کلاسیک غالبا در رنگ های خنثی مانند گردویی، قهوه ای، کرم و سفید موجود هستند و استفاده از رنگ های جسورانه مثل قرمز در این نوع کابینت ها هیچ کاربردی ندارد. بسیاری از طرفداران این سبک کابینت آشپزخانه، کابینت کلاسیک قهوه ای را انتخاب می کنند. رنگ کابینت قهوه ای به دلیل شباهتش به رنگ چوب طبیعی، مورد توجه بسیاری از مشتریان کابینت کلاسیک می باشد. اگر به رنگ چوب طبیعی علاقه دارید و از دوست داران آشپزخانه های لوکس و رسمی هستید، پیشنهاد می کنیم رنگ هایی مانند فندقی و گردویی را حتما در نظر داشته باشید. به علاوه، استفاده از رنگ های کرم و طوسی در کابینت سبک کلاسیک، تقریبا با تمامی سلایق و حتی افرادی که تمایل به سبک مدرن دارند، ارتباط خوبی برقرار خواهد کرد و کاملا توصیه می شود. همچنین، انتخاب رنگ سفید برای کابینت کلاسیک آشپزخانه به بزرگ نمایی فضای اشپزخانه و روشن تر و تمیز به نظررسیدن آن کمک زیادی می کند. جالب است بدانید که کابینت های کلاسیک قابلیت اجرا به صورت دو رنگ را نیز دارند. امروزه در خانه های لوکس و خاص کابینت کلاسیک در دو رنگ اجرا می شود. البته، نوع کابینت دو رنگ در سبک کلاسیک و مدرن بسیار متفاوت است. در کابینت کلاسیک دو رنگ بهتر است کابینت های زمینی و دیواری هم رنگ باشند و در جزیره یا کمد ها از رنگ دوم استفاده شود. کابینت دو رنگ کلاسیک آمیزه ای از هنر، تکنولوژی و طبیعت است که می تواند روح تازه ای به دکوراسیون داخلی منزل شما ببخشد.
مزایای کابینت کلاسیک
با توجه به این که کابینت سبک کلاسیک از جنس کابینت چوب، کابینت روکش چوب و یا کابینت ممبران می باشد، دارای همان مزایایی است که این کابینت ها دارا می باشند. برخی از مزیت های کابینت کلاسیک عبارتند از:
- طول عمر و دوام بالا در صورت استفاده از متریال مرغوب و نگهداری صحیح
- قابلیت سازگاری با انواع دکوراسیون به دلیل جنس و رنگبندی گرم و متنوع
- انعطاف پذیری و قابلیت اجرای طرح های ظریف بر روی آن
- امکان ساخت در طرح دلخواه بر اساس سلیقه و نظر مشتری
- پوشش تمامی فضای آشپزخانه و بهینه سازی محیط
- زیبایی و شکل پذیری منحصربفرد
- گرم و صمیمی نشان دادن فضا
- ظاهری جذاب و با اصالت
- سازگار با محیط زیست
معایب کابینت کلاسیک
در کنار مزایای فراوان، کابینت های کلاسیک معایبی هم دارند که بهتر است در زمان خرید به آنها توجه کرد. بهتر است با معایب کابینت های کلاسیک آشنا باشید تا بتوانید یک انتخاب آگاهانه را داشته باشید. مهم ترین این معایب در ادامه آورده شده است:
- گران قیمت بودن کابینت ها به دلیل روند تولید پیچیده و ظرافت بالا
- عدم امکان تعمیر، تعویض و ترمیم در صورت آسیب دیدن
- باعث دشواری در نصب کابینت ها به دلیل سنگین وزن بودن آن
- آماده شدن کابینت در زمان طولانی تر به دلیل پیچیدگی و حساسیت بالا پروسه تولید
- خراب شدن سریع کابینت در صورت به کار بردن مصالح بی کیفیت
- از بین رفتن طرح کابینت و کدر شدن رنگ آن در صورت استفاده از متریال نامرغوب
- آسیب پذیری در مقابل اجسام تیز
- سختی در تمیز کردن
عوامل موثر بر کیفیت کابینت کلاسیک
کیفیت کابینت های کلاسیک به مسائل متفاوتی بستگی دارد که از ابتدای اندازه گیری شروع می شود و تا زمان تحویل کار پایان می پذیرد. اندازه گیری کابینت کلاسیک به دلیل ویژگی خاص خود می بایست بسیار دقیق و توسط کارشناس خبره انجام شود. پس از آن طراحی کابینت آشپزخانه باید به گونه ای انجام پذیرد که امکان پیاده سازی آن وجود داشته باشد. اغلب طراحان به دلیل عدم آشنایی با مسائل فنی، طرح هایی به ظاهر زیبا ارائه می دهند که ازنظر فنی غیر قابل اجراست. همچنین، در خرید مواد اولیه و ورق ام دی اف خام نیز بایستی بسیار دقت کرد. میزان چگالی ورق، استحکام و قوام ام دی اف را مشخص می کند و کیفیت آن در انجام کار تأثیرگذار است. فرآیند تولید، نوع دستگاه سی ان سی و حساسیت تیغه های فرز نیز بر کیفیت محصول نهایی تأثیرگذار هستند. مرحله دیگری که کمتر مورد توجه قرار میگیرد، سمباده کاری و صیقل دادن ام دی اف است که کوچک ترین زبری می تواند روکش را تحت تأثیر قرار داده و نمای ظریف کار را بد جلوه کند. همچنین، استفاده از چسب نامرغوب می تواند سبب جدا شدن روکش از ام دی اف شود که بعد از مدتی استفاده شاهد این اتفاق خواهیم بود.
سوالات متداول
جنس کابینت کلاسیک چیست؟
چوب یا روکش چوب یا ممبران
تنوع رنگبندی کابینت کلاسیک چگونه است؟
کابینت کلاسیک دارای رنگبندی متنوعی است، اما رنگ های آن در طیف رنگ های خنثی هستند.
قیمت کابینت کلاسیک چگونه است؟
قیمت این محصول به عوامل متعددی بستگی دارد. جهت مشاوره و دریافت قیمت با ما تماس بگیرید.
آیا کابینت کلاسیک در آشپزخانه های کوچک قایل اجراست؟
خیر. این سبک از کابینت مختص آشپزخانه های بزرگ و نسبتا بزرگ می باشد.
آیا امکان استفاده از جزیره در سبک کلاسیک وجود دارد؟
بله
مناسب ترین صفحه برای کابینت کلاسیک کدام است؟
کورین، گرانیت، مرمر و سنگ صابون.
بهترین جنس دستگیره برای کابینت کلاسیک کدام است؟
دستگیره های فلزی حکاکی شده.
مطالب مرتبط: