امروزه اکثر آشپزخانه ها دارای اپن هستند. از اپن می توان برای کارهای مختلف استفاده کرد؛ مثلا به عنوان میز کار، میز تحریر و یا یک میز ناهارخوری جمع و جور. جهت استفاده از این میز کاربردی نیاز به محلی برای نشستن در اطراف آن داریم. صندلی اپن که از آن با عنوان صندلی بار یا پیشخوان هم نام برده می شود، یک صندلی پایه بلند و مدرن است که این امکان را برای ما فراهم می کند. از این صندلی ها نه تنها در آشپزخانه منازل، بلکه در محیط های رستورانی و کافی شاپی هم استفاده می شود. زمانی که بحث صندلی های اپن آشپزخانه مطرح می شود، در واقع انتخاب و مدل های نامحدودی پیش روی شماست. با این حال شما باید یک مدل خاص را برحسب دکوراسیون و سبک آشپزخانه تان انتخاب کنید. با توجه به تنوع موجود، این کار ممکن است کمی دشوار و گیج کننده به نظر برسد. پس با ما همراه باشید تا شما را در انتخاب بهترین صندلی اپن راهنمایی کنیم.
انواع صندلی اپن آشپزخانه
صندلی های اپن را می توان از لحاظ گوناگون در انواع مختلفی دسته بندی کرد؛ مثلا از نظر جنس، وجود پشتی، ارتفاع پایه، قابلیت چرخش نشیمن گاه، وجود جک و دسته. در ادامه به بررسی تک تک این موارد می پردازیم.
چوبی، پلاستیکی، فلزی، حصیری
صندلی های اپن از لحاظ جنس و متریال به کار رفته در ساختار آن ها به انواع زیر تقسیم می شوند:
- چوبی: صندلی اپن چوبی زیبایی زیادی دارد و به راحتی با دکوراسیون داخلی خانه و سایر وسایل هماهنگ می شود. در آشپزخانه هایی که دارای دکوراسیونی به سبک کلاسیک با کابینت چوبی و یا ام دی اف باشند، طبیعتا انتخاب صندلی های چوبی انتخاب درست تری خواهد بود.
- پلاستیکی: صندلی اپن پلاستیکی از محبوب ترین و رایج ترین صندلی های اپن است که علت محبوبیت فراوان آن وزن بسیار کم نسبت به سایر صندلی ها، قیمت مناسب و همچنین راحت بودن جا به جایی آن است.
- فلزی: صندلی اپن فلزی که اسکلت ساختاری آن از فلز ساخته می شود، بیشتر مناسب استفاده برای خانه هایی می باشد که دارای حال و هوایی مدرن و فانتزی هستند. این نوع از صندلی ها نسبت به مدل های چوبی جدیدتر هستند و در مقایسه با مدل های پلاستیکی قیمت بیشتری دارند.
- حصیری: صندلی اپن حصیری معمولا مناسب فضاهایی با سبک روستیک است و ظاهری بسیار زیبا و شیک را به خانه می بخشد. البته لازم است این را هم اشاره کنیم که چنین صندلی هایی برای نشستن های طولانی مدت خیلی راحت نیستند.
پشتی دار و بدون پشتی
یکی از دسته بندی های دیگری که برای انواع صندلی اپن وجود دارد، نوع تکیه گاه در آن هاست. تکیه گاه در این نوع از صندلی به دو گونه می باشد: پشتی دار و بدون پشتی. صندلی اپن با تکیه گاه برای راحتی و آسایش بیشتر افراد طراحی می شوند. داشتن پشتی در صندلی سبب می شود فرد استفاده کننده به آن تکیه کرده و حس خستگی کمتری را داشته باشد.
با توجه به ظاهر فانتزی صندلی های اپن بدون تکیه، از آن بیشتر در محیط هایی استفاده می شود که فضای موجود کم بوده و میزان اهمیت ظاهر محیط بسیار بیشتر از راحتی فرد استفاده کننده است. از این دسته صندلی ها بیشتر در کافه ها استفاده می شود.
پایه کوتاه و پایه بلند
صندلی های اپن را از لحاظ ارتفاع پایه ها در دو نوع پایه بلند و پایه کوتاه دسته بندی می کنند که شما می توانید بسته به ارتفاع کانتر و آناتومی بدن تان صندلی اپن پایه بلند و یا نوع کوتاه آن را خریداری نمایید. ارتفاع پایه صندلی اپن آشپزخانه معمولا بین ۶۰ تا ۸۰ سانتی متر است و در بعضی انواع آن به ۹۰ سانتی متر هم می رسد.
ثابت و چرخان
صندلی های اپن بر اساس ثابت یا چرخان بودن نشیمن به دو نوع تقسیم می شوند. در نوع ثابت امکان حرکت، چرخش و تغییر زاویه نشیمن صندلی وجود ندارد در حالی که در نوع چرخان امکان چرخش ۳۶۰ درجه صندلی فراهم می باشد. صندلی اپن چرخان بهترین گزینه برای اپن است، زیرا با استفاده از آن دیگر نیازی نیست هر بار صندلی را از کانتر بیرون بکشید. صندلی های اپن را مدام باید پس از استفاده در زیر کانتر قرار داد که این امر ممکن است به مرور زمان به کف پوش آشپزخانه آسیب وارد کند، اما صندلی چرخان این مشکل را رفع می نماید. صندلی های چرخان همچنین باعث می شوند بدون بلند شدن از صندلی بتوانید به سمت دل خواه خود بچرخید و کارهای خود را سریع تر انجام دهید.
جک دار و بدون جک
صندلی های اپن از نظر قابلیت تنظیم ارتفاع به دو نوع جک دار و بدون جک تقسیم می شوند. صندلی های بدون جک در ارتفاع ثابت و مشخصی ساخته می شوند که قابل تغییر نیست. اما صندلی اپن جک دار برای اپن های مختلف با ارتفاع های متفاوت مورد استفاده قرار گرفته می شود. با استفاده از جک این صندلی به راحتی می توانید ارتفاع صندلی را تغییر داده و تنظیم کنید.
دسته دار و بدون دسته
صندلی های اپن همچنین در انواع دسته دار و بدون دسته موجود می باشند. مدل های دسته دار چون دسته دارند ممکن است زیر پیشخوان نروند و فضای بیشتری را اشغال کنند، به همین دلیل مناسب برای آشپزخانه های بزرگ هستند. این صندلی ها به خاطر این که هم پشتی دارند و هم دسته، بسیار راحت هستند و برای تماشای تلویزیون یا گذراندن مدت زمان طولانی در آشپزخانه انتخاب مناسبی هستند. ما برای داشتن تجربه ای راحت تر، دسته های معمولی که ساختار و عملکرد بیشتری را ارائه می دهند یا دسته هایی با بالشتک نرم را پیشنهاد می دهیم.
نکات مهم انتخاب و خرید صندلی اپن
در این قسمت سعی داریم شما را با نکات مهم و حائز اهمیت در خرید صندلی مناسب و مورد استفاده برای اپن آشنا کنیم.
- نشینمن صندلی: هدف اصلی از خرید این صندلی ها نشستن بر روی آن هاست، پس راحتی نشینمن یکی از اولین گزینه های انتخاب است. نشیمن صندلی های اپن باید نرم و برای نشستن راحت باشند. نشیمن های خیلی سفت برای بدن ایجاد ناراحتی می کنند و باعث می شوند که شما روی صندلی احساس راحتی نداشته باشید.
- تکیه گاه صندلی: مورد مهم بعدی در خصوص انتخاب و خرید صندلی اپن مربوط به پشت دار بودن یا نبودن آن است که این موضوع بسته به سلیقه و میل شما دارد. بد نیست در این خصوص بدانید که وجود پشتی سبب ایجاد شرایطی مطلوب برای تکیه دادن شما به آن می شود تا در دراز مدت احساس خستگی نکنید.
- دسته صندلی: بدیهی است که یک صندلی اپن دسته دار با پشتی بلند از سایر انواع و مدل ها راحت تر است، اما این امکان وجود دارد که به راحتی زیر قسمت اپن یا میز کانتر قرار نگیرد. در مقابل انواع بدون دسته این مشکل را نداشته و نشیمن آن ها به راحتی زیر کانتر قرار می گیرد. پس باید بسته به میزان استفاده خود از صندلی اپن، بین راحتی صندلی و محدودیت فضا یکی را انتخاب کنید.
- ارتفاع صندلی: ارتفاع صندلی ها باید با ارتفاع اپن یا کانتر آشپزخانه شما هماهنگی داشته باشد، در غیر این صورت هنگام استفاده از صندلی و نشستن بر روی آن راحت نبوده و حس خوشایندی نخواهید داشت. به طور استاندارد ارتفاع صندلی اپن برای کانترهایی با ارتفاع ۹۰ سانتی متر در بازه ای بین ۶۰ تا ۶۵ سانتی متر قرار می گیرد. با توجه به این موضوع که قد افرادی که می خواهند از صندلی استفاده کنند یکسان نیست اگر بتوان از صندلی هایی که پایه قابل تنظیم دارند استفاده کرد بسیار عالی است.
- حفظ تعادل: احتمالا شما هم زمانی که برای اولین بار بر روی صندلی های اپن نشسته اید احساس ناپایداری و افتادن کرده اید. با توجه به مرتفع بودن صندلی های اپن توصیه می کنیم به سراغ خرید محصولاتی بروید که بتوانید به هنگام استفاده و نشستن بر روی آن ها موفق به حفظ تعادل خود شوید.
- محل قرار گرفتن پاها: از مهم ترین ویژگی های صندلی مناسب برای اپن قرارگیری درست محل پاها در قسمت پایه صندلی می باشد. برای راحتی بیشتر فرد استفاده کننده و آویزان نبودن پاها از صندلی، وجود قسمتی برای قرار دادن پاها در این مدل صندلی ها ضروری می باشد.
تعداد و ابعاد صندلی متناسب با اپن آشپزخانه
ارتفاع صندلی اپن باید چه قدر باشد؟ عرض آن ها چه قدر باید باشد؟ چند عدد از این صندلی را باید خریداری کرد؟ شاید هنگام خرید صندلی برای اپن آشپزخانه با سوالاتی از این دست مواجه شده باشید. با ما همراه باشید تا به سوالات شما پاسخ بدهیم.
- ارتفاع: یک محاسبه آسان برای کمک به افراد جهت اندازه گیری صندلی اپن وجود دارد. با اندازه گیری فاصله بین کف و زیر پیشخوان خود شروع کنید. سپس ۲۲ تا ۲۷ سانتی متر را از این عدد کم کنید. این باعث می شود ارتفاع صندلی خود را از کف تا بالای صندلی به دست آورید. همچنین می توانید از صندلی های جک دار استفاده کنید تا نگرانی از این بابت نداشته باشید.
- عرض: صندلی های اپن معمولا بین ۴۰ تا ۴۵ سانتی متر عرض دارند. البته صندلی هایی هم وجود دارند که کمی عریض تر از ۴۵ سانتی متر باشند. برای راحتی خود و میهمانان، اطمینان حاصل کنید که حداقل ۲۰ سانتی متر فضای خالی بین صندلی ها از هر دو طرف وجود داشته باشد.
- تعداد: ساده ترین روش برای تشخیص تعداد صندلی مورد نیاز، اندازه گیری طول پیشخوان و تقسیم آن بر عدد ۳۰ است. این امر نه تنها به طول پیشخوان شما بستگی دارد، بلکه فضای لازم بین آن ها را نیز باید اندازه گیری کرد تا بتوان بهترین تعداد صندلی اپن را برای استفاده بهینه در فضا در اختیار داشت.
صندلی اپن رنگی
بسیاری از ما وسواس خاصی روی هماهنگی رنگی اجزای داخلی دکوراسیون آشپزخانه داریم که به اصطلاح نام ست کردن را روی آن می گذاریم. همین حساسیت باعث می شود که معمولا دکوراسیون داخلی منازل ما از حضور رنگ های متنوع محروم باشد. استفاده بیش از حد از رنگ های خنثی مثل سفید و کرم و امثال آن ها بعضی وقت ها فضای آشپزخانه را سنگین و بی روح می کند. در این شرایط شاید باشند افرادی که تمایل داشته باشند هر طور شده شادی و طراوت رنگ های شاد و گرم را به دکوراسیون آشپزخانه خود تزریق کنند. به این منظور گزینه ای که می تواند مورد توجه قرار گیرد، انتخاب و چیدمان صندلی اپن رنگی در دور و اطراف میز اپن یا جزیره آشپزخانه است. به این ترتیب می توانید رنگ را وارد صندلی ها کنید و به فضای آشپزخانه خود جان تازه بدهید. چند نمونه مدلی که در این جا قرار داده ایم دقیقا از همین فرمول برای ایجاد هیجان و شادابی در فضا و دکوراسیون آشپزخانه استفاده کرده اند.
صندلی جزیره
این که فکر کنیم صندلی اپن فقط مخصوص آشپزخانه های کوچک است که فضای کافی برای قرار دادن میز غذاخوری ندارند، کاملا اشتباه است. در بسیاری از آشپزخانه های بزرگ علاوه بر میز ناهارخوری اصلی، از کانتر آشپزخانه با قرار دادن صندلی های اپن در اطراف آن به عنوان میز دوم استفاده می شود. به علاوه، این صندلی ها در آشپزخانه های بزرگ جزیره دار هم مورد استفاده قرار می گیرند و نمایی لوکس و امروزی در به وجود می آورند. تنها تفاوت صندلی اپن با صندلی جزیره در ارتفاع آن هاست. صندلی های پیشخوان به طور کلی از صندلی های جزیره آشپزخانه بلندتر هستند. بااین حال، در فضای طراحی داخلی امروز این مورد همیشه صادق نیست. بسیاری از جزیره های آشپزخانه دو طبقه اند در نتیجه ارتفاعشان به بلندی یک پیشخوان یا اپن معمولی است. استفاده از صندلی های تنظیم شونده به شما کمک می کند تا بتوانید صندلی های اپن و جزیره را به جای یکدیگر استفاده کنید. البته آشپزخانه های بزرگ با جزیره های بزرگ فضای کافی برای همه ی صندلی ها را در اختیار شما قرار می دهند و شما می توانید برای قسمت اپن و جزیره صندلی های جداگانه تهیه کنید. در مورد نحوه چیدمان صندلی ها در اطراف جزیره انتخاب های متعددی وجود دارد. اگر آشپزخانه شما به اندازه کافی بزرگ است می توانید صندلی ها را در دو، سه و یا حتی چهار طرف جزیره بچینید. اما در آشپزخانه های طویل و باریک بهترین کار این است که صندلی ها را در یک طرف جزیره قرار دهید.
مطالب مرتبط: