تاثیر سبک سینک روی کابینت آشپزخانه

انواع سینک و تاثیرش روی کابینت

یکی از بخش های مهم آشپزخانه که روزانه به طور مکرر با آن سر و کار داریم سینک ظرفشویی است. امروزه سینک ها علاوه بر محلی برای شستشوی ظروف و مواد غذایی، یکی از المان های زیبایی در آشپزخانه نیز محسوب می شوند. سینک های ظرفشویی در اندازه، عمق، جنس و حتی رنگ های مختلفی موجود هستند که با توجه به فضای آشپزخانه، سلیقه و میزان بودجه کارفرما انتخاب می شوند.

سینک ظرفشویی، سینک ظرفشویی استیل

انتخاب سینک ظرفشویی مناسب

سینک ها از نظر جنس موادی که از آن ساخته شده اند به انواع مختلفی تقسیم می شوند. از جمله متریال هایی که در ساخت سینک به کار می روند می توان استیل، گرانیت و شیشه را نام برد که در ادامه هر کدام را معرفی خواهیم نمود.

سینک ظرفشویی استیل

سینک های استیل متداول ترین مدل لگن ظرفشویی در آشپزخانه هستند که در اکثر خانه‌ها وجود دارد و همه‌ ما با آن آشنایی داریم. حدود ۷۰% از کل سینک‌های ساخته‌ شده از جنس استیل هستند. هرچه ورق به ‌کار رفته در این نوع سینک ضخیم‌ تر باشد از مقاومت و دوام بیشتری برخوردار بوده و بالطبع قیمت بالاتری نیز دارد.

سینک ظرفشویی استیل

سینک ظرفشویی گرانیتی

به انواع سینک ‌هایی گفته می ‌شود که از جنس گرانیت و اکرولیک ساخته شده‌ باشند. از ویژگی های این سینک ها می توان به زیبایی و دوام فراوان آن نسبت به استهلاک و خش افتادن اشاره کرد. سینک‌های گرانیتی همچنین از تنوع رنگ بسیاری برخوردارند و بسیار مدرن به نظر می‌رسند.

سینک ظرفشویی گرانیتی، سینک گرانیت

سینک ظرفشویی شیشه‌ ای

این نوع سینک از دو متریال شیشه و استیل ساخته می شود به طوری که سینی سینک از جنس شیشه‌ و لگن آن از جنس استیل است. سینک‌های ظرف‌شویی شیشه‌ ای اگرچه ظاهر شیک و جذابی دارند اما هنگام خرید آن ها باید دقت کرد که از برند معتبری تهیه شوند تا از استحکام و مقاومت کافی برخوردار باشند.

سینک ظرفشویی شیشه ای، سینک ظرفشویی

مشکلات سینک گرانیتی

سینک های گرانیتی در کنار ظاهر بسیار لوکس خود معایبی نیز دارند. از جمله این معایب می توان به عدم مقاومت در برابر مواد شیمیایی و گاها به جا ماندن لکه آب بر سطح آن اشاره نمود. به همین دلیل نمی توان برای شستن این سینک ها از مواد سفیدکننده ای که برای سینک های استیل به کار می روند استفاده نمود. به علاوه، سینک های گرانیتی وزن بسیار بالاتری نسبت به سینک‌های دیگر دارند و به همین دلیل در نصب و اجرای آن‌ها باید حتما از نیروهای متخصص نصب سینک کمک بگیرید. قیمت نسبتا بالای این نوع سینک‌ها در مقایسه با سینک‌های استیل را شاید بتوان از دیگر مشکلات آن دانست که البته به ظاهر شیک آن می ارزد!

سینک ظرفشویی گرانیتی، سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی روکار یا توکار؟

سینک ها از نظر نحوه کارگذاری به سه نوع روکار، توکار و زیرکار تقسیم می شوند:

در نوع روکار، سینک لبه دارد و کاملا روی پیشخوان نصب می‌ شود. لبه های سینک بر روی کابینت قابل رؤیت است و معمولاً برجسته تر از سطح کابینت است.

 

در نوع توکار، سینک لبه ندارد و هم ‌سطح با پیشخوان طراحی می‌ شود. در این مدل هر چهار طرف سینک شما توسط کابینت احاطه می شود. بهتر است پیشخوان از جنس گرانیت و ضد آب باشد.

 سینک توکار، سینک ظرفشویی استیل، سینک ظرفشویی

در صورتی که از سنگ کورین برای کانتر آشپزخانه استفاده شده باشد، بهترین انتخاب سینک زیرکار خواهد بود. در این نوع سینک، ابتدا سنگ برش داده می شود و سینک ظرف‌ شویی از زیر آن نصب می شود.

 سینک توکار، سینک زیرکار، سینک ظرفشویی استیل، سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی دو طرف سینی

سینک هایی دو سینی نسل جدیدی از سینک ها می باشند که مناسب فضاهای بزرگ هستند. وجود دو سینی بزرگ در دو طرف این نوع سینک ها امکان انجام دو کار همزمان را فراهم می کنند. مثلا شما می‌ توانید در یکی از سینی ها ظرف و در سینی دیگر مواد غذایی مانند میوه و سبزیجات شته شده را قرار دهید.

سینک ظرفشویی، سینک دوسینی، سینک دوطرف سینی

نکات مهم در خرید سینک ظرفشویی

برای انتخاب در بین انواع سینک ظرفشویی، تنها باید به چند نکته ساده توجه کنید تا آشپزخانه ‌ای زیبا داشته باشید:

  • دقت کنید که محل نصب شیرآلات در سینک ظرفشویی با جایگاه شیرآلات در آشپزخانه شما هماهنگ باشد.
  • در زمان خرید و انتخاب انواع سینک ظرفشویی به عمق لگن، تعداد آنها و ابعاد سینک توجه کنید و بنا به سلیقه و کابرد بهترین آنها را انتخاب کنید.
  • هرچه تعداد لگن بیشتر باشد، شست ‌و شوی ظرف آسان‌ تر خواهد بود. البته به شرطی که اندازه سینک غیر متعارف نشود و بزرگی آن با ابعاد آشپزخانه جور در بیاید.
  • در دکوراسیون آشپزخانه ‌های کوچک، بهتر است که از ابعاد کوچک سینک‌ های دو لگنه یا سینک تک ‌لگنه استفاده کنید.
  • رنگ دکوراسیون آشپزخانه فاکتوری مهم در انتخاب و خرید انواع سینک ظرفشویی است و باید به هماهنگی آن ها دقت کنید.
  • یکی از مهم ‌ترین مواردی که برای خرید سینک باید در نظر داشته باشید. معمولاً طول سینک ظرف‌شویی نباید از یک سوم طول آشپزخانه تجاوز کند.
  • فرم های متفاوتی از سینک همچون مستطیل، دایره و چند ضلعی در بازار موجود است که می توانید با توجه به سلیقه خود و نوع دکوراسیون منزل از میان آن‌ ها انتخاب کنید.

جای سینک ظرفشویی در آشپزخانه

در طراحی دکوراسیون آشپزخانه قانون مثلث طلایی بسیار حائز اهمیت است. طبق این قاعده، یخچال، سینک ظرفشویی و اجاق گاز در سه راس مثلث طلایی فرضی قرار می گیرند. مثلث طلایی مکانی است که بیشترین فعالیت های آشپزخانه در آن صورت می گیرد. بنابراین، فضای آشپزخانه باید به نحوی طراحی شود که به راحتی بتوان به سه ضلع این مثلث دسترسی داشت. مثلث طلایی در آشپزخانه U شکل به‌خوبی ایجاد می ‌شود.

مثلث طلایی آشپزخانه، جای سینک آشپزخانه، چیدمان آشپزخانه

سینک جزیره‌ای

کابینت جزیره، نوعی پیشخوان مجزا و بدون اتصال است که درست در میان آشپزخانه قرار می ‌گیرد و به سایر قسمت‌ های کابینت و یا دیوارها متصل نمی ‌باشد. جزیره آشپزخانه کاربرد های مختلف و متفاوتی می‌ تواند داشته باشد، از تعبیه گاز و سینک جزیره‌ ای گرفته تا موارد دیگر همه می ‌تواند در دل جزیره قرار بگیرند و آن را تبدیل به محیطی جذاب و منحصربفرد نمایند. بدیهی است تعبیه و نصب سینک جزیره ‌ای مستلزم نصب تجهیزات مخصوص از قبیل لوله ‌کشی آب و فاضلاب است. بنابراین باید از قبل برای نصب این تجهیزات برنامه ‌ریزی شده باشد.

سینک ظرفشویی، سینک مدرن، سینک جزیره

از معایب سینک جزیره‌ای، عدم استفاده از آبچکان دیواری است. اما اگر وجود آبچکان برایتان حائز اهمیت است می توانید از آبچکان های رومیزی استفاده کنید.

نکات پایانی

طراحی سینک باید بر اساس دو فاکتور زیبایی و کاربرد صورت گیرد. شما می توانید این المان را به عنوان نقطه کانونی آشپزخانه قرار دهید که این امر به راحتی در آشپزخانه های کوچک قابل اجرا می باشد. سینک های مدرن در انواع طرح و جنس ساخته می شوند و شما می توانید بر اساس سلیقه خود و سبک مورد نظر دکوراسیون نسبت به انتخاب مدل مناسب اقدام نمائید. البته باید کیفیت جنس سینک و کاربرد آن را نیز مد نظر داشته باشید تا بتوانید سینکی مناسب برای آشپزخانه خود انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.